МОЛБА ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Републички хидрометеоролошки завод проследио је Упозорење за подручје Србије на веома високе температуре у наредном периоду. Имајући у виду напред наведено а у циљу смањивања ризика од катастрофа Штаб за ванредне ситуације општине Блаце обратио се одређеним привредним субјектима да предузму одговарајуће мере како би превентивно деловали у делу својих надлежности.

ЈКП „Блаце“ моли кориснике водоснабдевања на територији Општине Блаце да рационално троше воду јер је потрошња воде далеко изнад могућности за производњу. Из  разлога повећане потрошње поједина села и засеоци који су на најудаљенијим и највишим тачкама снабдевања остају без могућности да им се допреми вода. Дежурне службе ЈКП „Блаце“ раде нон стоп на терену како би све кориснике подједнако снабдели водом.

У сарадњи са инспекцијским службама Општине Блаце на терену се врши идентификација корисника који нерационално троше воду. Уколико се утврди да се вода троши противзаконито такви корисници ће бити новчано кажњени или ће се покренути одговарајући законски поступак.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *