ДИРЕКТОР ЈКП БЛАЦЕ ОБИШАО ПОСТРОЈЕЊЕ ЗА ПРЕРАДУ ОТПАДНЕ ВОДЕ У КРУШЕВЦУ

У оквиру „Европске зелене недеље“ град Крушевац и ЈКП „Водовод-Крушевац“ угостио је стране делегације, представнике министарстава Републике Србије као и представнике Јавних комуналних предузећа и општина.

На Постројењу за пречишћавање отпадних вода званицама је представљена презентација примењеног решења за управљање муљем са посебним фокусом на соларно сушење. Оваквим техничко технолошким третманом  отпадних комуналних вода и комуналног муља град Крушевац је заокружио циклус прераде и постигнути резултати су више него охрабрујући у погледу екологије. Пречишћена отпадна вода је у квалитету кишнице и испушта се у водоток а осушени комунални муљ ће се транспортовати у цементару у Поповцу где ће бити сировина у производњи цементних производа.

Подсећамо да је у Блацу је уговорена изградња постројења за прераду отпадних вода и ових дана се ради на катастарском обележавању плаца и подземних инсталација а током следеће недеље ће се радити на геолошком истраживању терена и бушењу ради сакупљања потребних информација за пројектовање и изградњу постројења.

Приликом посете Крушевцу министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић је са директором ЈКП „Блаце“ Дарком Кузмановићем  разменио информације о изградњи канализационог система и постројења за прераду отпадне воде у Блацу у смислу динамике напредовања радова као и о значају оваквог постројења за грађане општине Блаце и Града Крушевца. Градоначелница града Крушевца Јасмина Палуровић је похвалила сарадњу Општине Блаце и ЈКП „Блаце“ са представницима града и надлежних Јавних комуналних предузећа у Крушевцу, у смисли сарадње на пројектима изградње постројења за прераду отпадних вода.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *