Топла проба система грејања за сезону 2022/2023

Јавно комунално предузеће „Блаце“ планира да изврши топлу пробу система даљинског грејања од 28.09 до 07.10.2022 године.

У среду 28.09. 2022. године извршиће се топла проба система котларнице која обухвата котлове, систем за смештај мазута и пумпне станице.

Од понедељка 03.10 до петка 07.10. 2022. године планирана је топла проба појединачних корисника система грејања.

Обавештавамо све кориснике грејања да у својим објектима изврше преглед инсталација и по потреби отклоне евентуалне недостатке и кварове.

Екипа ЈКП „Блаце“ ће обићи све кориснике и упознати их са тачним временом почетка и завршетка. Не очекујемо проблеме на систему грејања, али молимо кориснике да изнесу своја запажања како би функционалност система на наредну грејну сезону био на високом нивоу.

Користимо прилику да све кориснике подсетимо на мере у циљу смањења потрошње електричне и топлотне енергије за зиму 2022/2023 које је донело Министарства рударства и енергетике РС

Дужности за руководиоце у органима државне управе, државним предузећима, јавним установама и привреду су да се смањи потрошња електричне и топлотне енергије за 15%, у односу на исти период 2021/2022, и то следеће мере :

  • Од својих запослених одредити лица која ће се старати о смањењу потрошње енергије, у складу са доле наведеним препорукама, применом учесталих контрола током радног времена, а посебно по истеку радног времена, са циљем смањење потрошње за 15% у односу на исти месец прошле године.
  • гашење осветљења након радног времена у просторијама у којима нико не борави.

  • објекти/просторије који се загревају/догревају могу у просторијама имати температуру од највише 20 степени C, са изузетком болница.
  • Замена старих живиних светиљки новим лед светиљкама у јавном осветљењу и у зградама које користи јавни сектор.

  • Заменити старе прозоре у радним просторијама новим ПВЦ прозорима ради смањења промаје, инсталирати интелигентне системе за управљање потрошњом енергије.
  • Уложити у побољшање енергетске ефикасности у смислу промене енергетски ефикасних прозора, побољшања изолације, побољшања енергетске ефикасности система грејања и хлађења,
  • Постављање соларних панела и соларних колектора на кровове

  • Прећи са грејања на електричну енергију на други вид грејања, а уколико није могуће, где је спроводљиво треба прећи на грејање путем топлотне пумпе односно на инверторске сплит системе.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *