ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕРАДУ ОТПАДНЕ ВОДЕ У БЛАЦУ

Јавно комунално предузеће „Блаце“ жели да подели задовољство и радост са својим суграђанима из разлога почетка припремних радова на изградњи Постројења за прераду отпадне воде у Блацу (ППОВ Блаце) односно формирања градилишта.

Сведоци смо проблема који мучи грађане наше општине, а то је неадекватни квалитет воде реке Блаташнице кроз насеље Блаце до свог пута у језеро Ћелије. Загађеност реке изузетно лоше утиче на животну средину. Поносни смо што смо део пројекта и захвални Делегацији Европске Уније, Општини Блаце, Републици Србији, ресорним министарствима на препознавању проблема, пројектовању и почетку изградње ППОВ.

Наш народ каже „Што није почело да се гради, није се ни изградило“, тако смо и ми охрабрени да ћемо почетком септембра 2024. године добити ново модерно постројење које ће решити деценијски проблем загађења реке Блаташнице.

Пројекат је из донације Европске Уније а финансира  Република Србија преко Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде – Републичка дирекција за Воде и Министарства финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске Уније. Пројекат спроводе предузећа Фермонт, Лотекс груп и Суез консалтинг.

Почетак радова је 28.11.2022. године а завршетак радова предвиђен је за 03.09.2024. године.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *