ОБУСТАВА ВОДОСНАБДЕВАЊА

Обавештавамо грађане Општине Блаце да је дошло до прекида у производњи воде за пиће.

Због елементарне непогоде проузроковане обилним кишним падавинама као и бујичним поплавама у реону села Придворица дошло је до нестанка електричне енергије у фабрици за производњу воде за пиће. У условима велике замућености језера „Придворица“ као и нестанка електричне енергије ЈКП „Блаце“ није у могућности да производи воду за пиће по прописаним стандардима. 

У насељу Блаце дошло је до хаварије на водоводној цеви испод моста у улици Војводе Путника (код аутобуске станице) те је обустављено водоснабдевање у поменутом реону.

Екипе Јавног комуналног предузећа су на терену да лоцирају оштећена на систему водоснабдевања као и санацији причињене штете. 

Преостала вода у систему водоснабдевања је по резултатима испитивања исправна за пиће али постоји могућност хаваријског продирања атмосферске воде у систем водоснабдевања па препоручујемо грађанима коришћење флаширане воде за пиће као и коришћење воде са алтернативних изворишта.

Моле се грађани Општине Блаце да обезбеде довољне количине воде за пиће а ЈКП Блаце ће уложити максималне напоре за брзо отклањање свих недостатака и брзу нормализацију водоснабдевања. Такође апелујемо на рационално коришћење воде због ограничених количина у резервоарима.

Користимо прилику да обавестимо грађане Општине Блаце да је због поменуте елементарне непогоде Председник Општине Блаце на предлог  Штаба за ванредне ситуације Општине Блаце  увео ванредну ситуацију на целој територији општине Блаце

https://www.blace.org.rs/vesti/obavestenja/1066-proglasena-vanredna-situacija-na-celoj-teritoriji-opstine-blace.html